Onbeschreven blad. Nieuw: wekelijkse blog over duurzaam ondernemen
Marloes Durinck

Marloes Durinck

Wekelijkse blog over duurzaam ondernemen

Wijze ingevingen

Het nieuwe jaar is al een paar dagen oud, je hebt wel of niet goede voornemens genomen. Een van mijn goede voornemens is een wekelijkse blog schrijven over duurzaam ondernemen.
Misschien was je al met goede voornemens  begonnen in het “oude jaar”. Als je er net zo in zit als ik dat je elke dag, wat, elk moment kunt starten met verandering. Daar hoef je echt niet op te wachten tot een heel nieuw jaar! Sterker nog, liever niet, want om maar even in een cliché te schieten, elke dag is de eerste dag van je nieuwe ik. Gisteren is geweest en morgen moet nog gebeuren, dus het enige wat je hebt is vandaag. Tot zover de wijze ingevingen…

Groene inspiratie

In 2021 heb ik elke vrijdag een duurzame tip gedeeld voor bedrijven, want daar richt ik mij op, op MKB ondernemers. Dus als je de tips gevolgd hebt heb je al 52 stappen die kunnen bijdragen aan een betere wereld met je bedrijf. Hoe tof is dat? Gemist?? Geen probleem. Je kunt ze, vers van de pers, gebundeld krijgen voor een klein bedrag in een e-boek. Aangevuld met de voordelen van elke tip op een rijtje, hoe je per tip dit praktisch kunt toepassen en nog wat handige checklists en andere documenten. Maar dat even terzijde…

Groene inspiratie

Nog meer groene inspiratie

Zo richting het eind van het vorige jaar ging ik ook over mijn vrijdagse groene inspiratie in reflectie. Want wat wilde ik in het nieuwe jaar aan groene inspiratie delen?? Dat ik namelijk door ga met die inspiratie delen was voor mij een ‘no brainer’. Er kunnen namelijk niet genoeg ondernemers bezig zijn met duurzaam ondernemen wat mij betreft. Zodat ze daarmee bijdragen aan een betere wereld. De ideeën vlogen weer alle kanten op .. maar uiteindelijk is de keuze gevallen op (tromgeroffel)… een wekelijkse blog over duurzaam ondernemen.
Dus… in 2022 zet ik elke vrijdag een blog live over een onderwerp dat te maken heeft met duurzaam ondernemen. Onder de noemer ‘Hoe doe je groen met je bedrijf’.

Uiteenlopende duurzame blog onderwerpen

De ene keer zal de blog je wat meer aanspreken dan de andere keer. Ik probeer de onderwerpen zo uiteenlopend mogelijk te houden. Laat je activeren, adviseren, inspireren of misschien soms irriteren. Alles kan en mag. Ik hoop in ieder geval dat de blogs je aan het denken zetten over duurzaamheid binnen je bedrijf (daarbuiten mag natuurlijk ook). Zodat je anders gaat kijken naar de keuzes die je in je bedrijf maakt als het gaat over de impact die jij kunt maken op het milieu, de natuur, je leefomgeving, de maatschappij en al die mooie onderdelen van het leven. Want dat kun je!

Praktisch duurzaam ondernemen

En dat dat niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn laat ik je graag zien aan de hand van mijn blogs, posts en wat ik al niet meer plaats op social media. Dus zonder dat je off grid moet gaan, in de eco-rexia stand schiet of andere extreme visioenen die je krijgt bij de term duurzaamheid. Lekker praktisch duurzaam ondernemen, daar houd ik van 🙂

Alvast een tipje van de sluier voor de volgende blog. Die gaat over wat je moet weten voordat je gaat beginnen met duurzaam ondernemen.

Waar wil jij over lezen als het gaat over duurzaam ondernemen?

Dit artikel delen:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *