Klaar voor een duurzame toekomst met je bedrijf

Jij hebt je plek in de markt al veroverd met jouw bedrijf. Sterker nog, het loopt zo goed dat je op een omslagpunt bent gekomen, waardoor je bepaalde (rand) zaken anders wilt en moét gaan aanpakken.

Aarde boven geld
Foto: Markus Spiske - Unsplash

Duurzaamheid vind je belangrijk, zowel privé als zakelijk. Je wilt als ondernemer je verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een betere wereld. Op andere vlakken waarde creëren dan alleen op financieel gebied. Je hebt al wel wat qua duurzaamheid  doorgevoerd binnen je bedrijf. Maar op sommige onderdelen nog niet, of mag het zeker nog meer.

Je weet dat jij als bedrijf nog meer met duurzaamheid kan, maar wat precies en hoe, daar heb je simpelweg de tijd, en de kennis, niet voor om dat uit te zoeken en door te voeren. Die behoefte om met je bedrijf nog meer van betekenis te zijn voel je in elke vezel van je lijf, maar het frustreert tegelijkertijd ook enorm omdat je er niet aan toekomt.

Steeds meer consumenten kiezen voor bedrijven die duurzaamheid in hun bedrijfsstrategie hebben opgenomen. Jouw (potentiële) klanten vinden duurzaamheid ook belangrijk. Sterker nog, het is juist één van jouw USP’s.

Herken jij dit?

🌿Je bedrijf draait meer dan goed, en toch kun je er niet helemaal volop van genieten. Je weet dat er op een aantal onderdelen nog wat mist qua duurzaamheid. Je wilt niet alleen maar meer geld verdienen. Sterker nog, je merkt zelfs dat dat steeds minder is wat jou drijft en ook niet je geluk bepaald. Jij wilt met jouw bedrijf nog meer van betekenis zijn dan je nu al bent, en dat dat nog niet op alle onderdelen lukt frustreert je steeds vaker.

🌿Je merkt dat je door tijdsgebrek op bepaalde gebieden nog beslissingen neemt waarvan je weet dat ze niet duurzaam zijn. Uit gemak, en soms ook loyaliteit aan anderen, blijf je ze toch nemen. Ook al weet je dat ze slecht, of uiteindelijk zelfs duurder. Of het nou is omdat je die leverancier waar je al zo lang mee werkt niet voor het hoofd wilt stoten. Of dat je geen tijd hebt om naar een goed passend duurzaam alternatief te zoeken. Diep van binnen weet je dat het anders moet en schaam je je daar best voor dat je nog te makkelijk die niet duurzame keuzes maakt.

🌿Gadverdamme! Je bent nu echt klaar met dat gepruts om dozen te hergebruiken van producten die jij ontvangen hebt om jouw producten weer te versturen. Het is wel duurzaam, maar je hebt er simpelweg de tijd niet meer voor om daar je kostbare tijd in te stoppen. Om nog maar te zwijgen dat het er niet echt professioneel uitziet..

🌿 Af en toe ben je social media moe, maar je weet dat het nodig is voor je bedrijf om zichtbaar te blijven. En dan heb je het nog maar niet over wat je nou weer moet schrijven over duurzaamheid binnen je bedrijf. Dat stuk is namelijk nog niet echt om over naar huis te schrijven….

🌿 Regels. Je wordt er altijd een beetje wars van. Je bent niet voor niets ondernemer geworden, om onder andere zelf je regels te bepalen. Maar je weet ook dat ze wel nuttig kunnen zijn. Je ben je ervan bewust dat er steeds meer regels komen op het gebied van duurzaamheid, je hebt er alleen geen tijd voor om ze bij te houden. En hetzelfde geldt voor bepaalde subsidies. Je weet dat ze er zijn maar, ondanks dat het je geld bespaart, heb je er de tijd niet voor om dat ook nog eens uit te zoeken.

Zonnebloemen en windmolen

Hoe mooi zou het zijn als jij weet dat op alle onderdelen binnen je bedrijf duurzaamheid een belangrijk aandeel heeft.

Hoe ga jij met de ontwikkelingen mee als organisatie, zodat je niet alleen je omzetdoelen blijft halen, en kosten bespaart, maar ook dat positieve verschil vergroot?

Hoe zou het voor je zijn als?

🍃Duurzaamheid opgenomen is in je hele bedrijf en je daardoor nog trotser op je bedrijf kunt zijn. Niet alleen omdat je goed draait, maar ook bewust onderneemt. Jij maakt een verschil in de wereld met je bedrijf, ook al ben je geen groot beursgenoteerd bedrijf. Je weet dat je als kleiner bedrijf ook een positief effect kunt hebben op dier, maatschappij, milieu en natuur en dat je zo op meerdere gebieden waarde toe voegt.

🍃Je weet welke acties wel en niet duurzaam zijn, belangrijker nog, je hoeft er meer niet elke keer over na te denken. Duurzaamheid is als een tweede natuur binnen je bedrijf geworden. Scheelt een hoop hoofdbrekens en frustraties, en het voelt ook nog eens goed ook.

🍃Je beslissingen neemt in je bedrijf die zowel goed voelen voor je bedrijf als voor deze mooie planeet. Je met degenen met wie je samenwerkt in gesprek gaat om te kijken waar het duurzamer kan, zodat je je duurzame relaties ook aan kunt houden.

🍃 Je niet meer struikelt over allerlei lege dozen die je bewaarde zodat je ze kon hergebruiken om jouw producten in te verpakken. Je bespaart ook een hoop tijd door er niet meer mee te hoeven prutsen. Je hebt nu professioneel en duurzaam verpakkingsmateriaal dat ook nog eens aansluit bij de uitstraling van je bedrijf.

🍃Je weet waar je nog meer kunt verduurzamen en waar je op moet letten richting de toekomst. Je hebt een gedegen plan. En mocht je er niet uitkomen, dan heb jij jouw eigen duurzame adviseur achter de hand zonder die op de loonlijst te hebben.

🍃Duurzaamheid eindelijk terug te zien is in alle onderdelen van je bedrijf. Je denkt nu zelfs: had ik dit maar eerder opgepakt.

Dat is allemaal mogelijk als je mijn 1 op 1 traject
‘Klaar voor een duurzame toekomst met je bedrijf’ volgt.
We werken samen aan 4 pijlers:

  1. Jouw duurzame verhaal
  2. Duurzaamheid in de praktijk
  3. Duurzame marketing
  4. Groene regelgeving en subsidies

In 8 online sessies kijken we samen naar waar jij in je bedrijf duurzaamheid
nog verder kunt invoeren en voor je kan laten werken.
Op een praktische en luchtige manier, het onderwerp is al serieus genoeg

be the change

Dit is waar je na het traject mee naar huis gaat:

🌱 Vol vertrouwen ben jij nu helemaal klaar voor de duurzame toekomst. Je weet waar je staat qua duurzaamheid binnen je bedrijf en ook waar je actie kunt ondernemen.

🌱 Naast je bedrijfsmissie staat ook je maatschappelijke missie nu als een huis en loopt die als een ‘groene’ draad door je bedrijf heen

🌱 Je weet wat je kunt doen om nog meer bij te dragen aan een positief effect met je bedrijf op milieu, maatschappij en natuur omdat je concrete doelen hebt voor de korte, middellange en lange termijn.

🌱Jij weet welke keuzes je kunt maken op gebied van duurzaamheid zoals kostenbesparing en duurzame producten, zodat je bewuste afwegingen maakt en ook bewust kiest om wel of niet bepaalde keuzes te maken

🌱 Inzicht op welke onderdelen je kosten kunt besparen, en die ook nog eens bijdragen aan een betere wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlagen van je energieverbruik, minder verzendkosten, of beter omgaan met verspilling

🌱 Duurzaamheid is op alle onderdelen een vast onderdeel van je bedrijf geworden

🌱 Je maakt niet alleen financiële winst, maar ook winst voor mens en milieu, waardoor jij van betekenis bent met je bedrijf.

🌱Je hebt een duurzaam handboek waarin al je duurzame acties en plannen staan. Je hebt zo niet alleen een handig en mooi overzicht maar ook een duurzaam stappenplan.

Het traject gaat straks minimaal 997 euro kosten, als pilot prijs kun je tijdelijk voor maar 697 euro instappen, of 2x 367 euro.

Dit krijg je allemaal:

🌿 Een ‘groene’ analyse van je bedrijf
🌿 Advies en tips op maat
🌿 Een duurzame sparringpartner zonder dat die op je loonlijst staat
🌿 8 online 1 op 1 live sessies van circa 1,5 uur
🌿 Een digitaal duurzaam handboek inclusief een actie- en stappenplan
🌿 Digitale checklists
🌿 Toegang tot mijn online omgeving met allerlei handige informatie

Alle sessies zijn online en digitaal, we gaan tenslotte voor meer duurzaamheid toch?

Wanneer is dit traject niet voor jou?

🍃 je alleen voor de marketing / ‘voorkant’ duurzaam wilt zijn, maar niet echt in actie wilt komen 
🍃 als je denkt dat 1 keer een pak gerecycled papier kopen al duurzaam ondernemen is
🍃 je duurzaamheid een hype of te duur vindt (maar dan was je denk ik al niet tot hier gekomen)
🍃 als steeds meer geld verdienen voor jou het allerbelangrijkste is 

Dit is wat anderen over het traject zeggen:

Sandra Velthuizen
Lees verder
Wat mij erg aansprak is dat het is onderverdeeld in 5 stappen: Refuse, Reduce, Reuse, Repurpose en Recycle. Iedere stap wordt goed uitgelegd en het brengt je ook op nieuwe ideeën, omdat er duidelijke voorbeelden en tips worden gegeven. Als ondernemer kun je nog verrassend veel doen om een steentje bij te dragen aan een duurzame wereld.
Minke Brandsma
Lees verder
Heel waardevol en bedrijven zullen hier zeker vooruitgang mee boeken qua duurzaamheid.
Previous
Next

De investering is op dit moment slechts 697 euro, of 2x 367 euro.

Nog even kort op een rijtje wat je krijgt:

🌱Een ‘groene’ analyse van je bedrijf
🌱 Advies op maat
🌱 Een duurzame sparringpartner
🌱 8 online live sessies
🌱 Je eigen duurzame handboek inclusief actie- en stappenplan met daarin SMART doelen om nog meer duurzaam te ondernemen
🌱 Toegang tot mijn online omgeving met allerlei handige en praktische informatie

Veel gestelde vragen

Hoeveel tijd kost dit traject mij?

Kan ik in termijnen betalen ?

Hoe gaat het als ik mij aangemeld heb?

Het zijn 8 online live sessies van gemiddeld 1,5 uur. Elke week heb je een sessie, dus in twee maanden tijd ben jij klaar om echt dat verschil te gaan maken met je bedrijf.

Past het niet om het bedrag in één keer te betalen, dan is het ook mogelijk om in twee termijnen te betalen. Neem dan contact met mij op.
Termijn 1 – 367 euro;
Termijn 2 – 367 euro

Nadat je je hebt aangemeld en betaald ontvang je een bevestigingsmail. Binnen 24 uur neem ik dan contact met je op om de eerste sessie in te plannen.

Vraag je af wat het je kost als je uiteindelijk niets doet, of zelf maar wat probeert?