Klaar voor een duurzame toekomst met je bedrijf

Je bent op een punt beland met je bedrijf dat het goed loopt, meer dan goed zelfs. En toch is er dat onbestemde gevoel dat je nog niet echt een verschil maakt. Naast alleen maar meer geld verdienen wil je ook van betekenis zijn. Je weet dat jij als bedrijf ook ‘iets’ met duurzaamheid moet, maar wat dan en hoe?

no business on a dead planet sign

Om je heen hoor en zie je dat duurzaam of sociaal ondernemen steeds meer een must have wordt in plaats van een nice to have. Naast je bedrijfsmissie is een duidelijke maatschappelijke missie een belangrijk onderdeel, nee, zelfs een voorwaarde, voor de toekomst van je bedrijf. 

Die behoefte om met je bedrijf van betekenis te zijn voel je in elke vezel van je lijf, maar je hebt geen idee waar te beginnen en hebt ook niet de tijd om dat allemaal zelf uit te gaan zoeken.

Niet alleen je (potentiële) klanten nemen het steeds vaker mee in hun afweging, ook vanuit de overheid wordt het steeds meer een verplichting in de strijd tegen klimaatverandering.

Herken jij dit?

🌿 Je bedrijf is succesvol, maar toch kun je er nog niet helemaal volop van genieten. Je hebt het idee dat er iets ontbreekt. Je hebt geen supergroot bedrijf, en hebt die ambitie ook niet, maar je hebt wel de ambitie om niet alleen maar meer geld verdienen. Je merkt dat dat steeds minder is wat jou drijft en ook niet je geluk bepaald. Jij wilt met jouw bedrijf van betekenis zijn en dat dat nog niet lukt frustreert je steeds vaker.

🌿 Je moet er niet aan denken dat de planeet die je achterlaat voor je kinderen / de volgende generaties er een is met heel weinig natuur, vervuilde lucht of een ‘ieder voor zich’ maatschappij. Daar maak je je steeds vaker zorgen over als je naar je kinderen kijkt. In wat voor wereld groeien zij op? Als het aan jou ligt maak je je daar hard voor dat dat beter is dan nu het geval is, maar hoe doe je dat? Je breekt je hoofd er al een tijd over.

🌿 Gadverdamme! Bij de afweging tussen jou of je conculega kiezen klanten steeds vaker voor de ander, omdat jij nog niets doet met duurzaamheid en zij wel. En elke keer dat je dat merkt baal je als een stekker en denkt ‘piep, dat moet echt anders, maar hoe dan!?’.

🌿 Je mist de kennis over welke mogelijkheden er zijn om duurzaam te ondernemen en wat het je als bedrijf oplevert, zowel materieel als immaterieel. Het voelt alsof je achter de feiten aanrent en niet voorbereid bent op de toekomst. En dat voelt verre van goed. Je bent bang dat je straks ineens aan de bak moet om dingen door te voeren op duurzaam gebied en het dan te laat is of niet uitkomt. 

🌿 Wat een gedoe met die regels en verplichtingen qua duurzaamheid. Je hebt geen idee waar je wel en niet aan moet voldoen en daar wordt je op zijn zachts gezegd aardig zenuwachtig van. Je krijgt het licht benauwd omdat het voelt dat je iets gemist hebt op dat gebied en dat dat negatieve consequenties kan hebben voor je bedrijf.

🌿 Over een ongemakkelijk spagaat gesproken. Je neemt beslissingen waarvan je weet dat ze niet duurzaam zijn, maar uit gemak, of loyaliteit aan anderen, blijf je ze toch nemen. Ook al weet je dat ze slecht of zelfs uiteindelijk duurder zijn. Of het nou is omdat je die leverancier waar je al zo lang mee werkt niet voor het hoofd wilt stoten, of dat je geen tijd hebt om naar een goed passend duurzaam alternatief te zoeken. Diep van binnen weet je dat het anders moet en schaam je je daar best voor dat je nog te makkelijk die niet duurzame keuzes maakt.

🌿 Je to do lijst staat behoorlijk vol met acties, de meeste pak je zonder probleem op en werk je af. Ze worden ook net zo snel weer aangevuld door nieuwe, maar dat ene onderwerp .. die blijft er maar op staan en lijkt steeds irritanter naar je te knipperen als je je lijst weer doorneemt. Duurzaamheid binnen je bedrijf. Een onderwerp waarvan je weet dat je er iets mee moet en toch laat je hem er elke keer weer onafgewerkt opstaan omdat je simpelweg niet weet waar te beginnen.

🌿Je vermijd het onderwerp duurzaamheid steevast in alle communicatie naar buiten. Niet omdat je het onbelangrijk vindt, maar omdat jij je ervoor schaamt dat je met jouw bedrijf hier nog niets mee doet.

Zonnebloemen en windmolen

Hoe mooi zou het zijn als je daar toch eens een goede balans in kunt vinden, zonder meteen in de ‘ecorexia’ stand te schieten en een obsessie voor duurzaamheid kweekt?

Want ga jij als bedrijf hier niet in mee en je concurrenten wel, dan heb je straks het nakijken. Als er niets veranderd in de wereld wordt het er niet beter op en blijf jij als bedrijf ook achter.

Hoe ga jij met de ontwikkelingen mee als organisatie, zodat je niet alleen je doelen blijft halen, en kosten bespaart, maar ook dat positieve verschil maakt?

Hoe zou het voor je zijn als?

🍃 Je nog trotser op je bedrijf kunt zijn omdat je niet alleen goed draait, maar ook sociaal onderneemt en succesvol bent. Jij maakt een verschil in de wereld met je bedrijf – hoe klein of hoe groot ook. Jij hebt een positief effect op milieu, maatschappij en natuur en voegt op meerdere gebieden waarde toe.

🍃 Jij bijdraagt aan een betere wereld zodat je kinderen / de volgende generaties ook nog steeds van de natuur en een schoner milieu kunnen genieten en in een fijne maatschappij leven. Het mooie is dat je door duurzame keuzes te maken ook nog kosten bespaart, een win win.

🍃 Jouw bedrijf maatschappelijk ergens voor staat en je mensen aantrekt die graag klant bij je worden en / of met je samenwerken. Sterker nog, jij bent die concurrent geworden waar klanten volop voor kiezen vanwege jouw duurzame insteek in plaats van voor je concullega.

🍃 Je weet waar je aan moet voldoen qua regelgeving als het gaat over duurzaamheid. Je weet hoe je er pro actief op kunt handelen en je bedrijf er op ingericht is. Kom maar op met die duurzame toekomst!

🍃 Je neemt beslissingen in je bedrijf die zowel goed voelen voor je bedrijf als voor deze mooie planeet. Je gaat met degenen met wie je samenwerkt in gesprek om te kijken waar het duurzamer kan, zodat je je duurzame relaties ook aan kunt houden. 

🍃 Eindelijk is het onderwerp duurzaamheid van je to do lijst af, niet omdat je hem eraf gegooid hebt, maar omdat het nu een eindelijk een vast onderdeel is geworden binnen je bedrijf. Je denkt nu zelfs: was ik er maar eerder aan begonnen.

🍃 Communiceren over duurzaamheid is voor jou iets vanzelfsprekends geworden, vol trots laat jij de buitenwereld zien wat jij doet aan duurzaam ondernemen. 

Dat is allemaal mogelijk als je mijn 1 op 1 traject ‘Klaar voor een duurzame toekomst met je bedrijf’ volgt.

In 8 online sessies kijken we samen naar waar jij in je bedrijf duurzaamheid kunt invoeren en voor je kan laten werken. Op een praktische en luchtige manier, het onderwerp is al serieus genoeg.

be the change

Dit is waar je na het traject mee naar huis gaat:

🌱 Vol vertrouwen ben jij klaar voor de duurzame toekomst. Je weet waar je staat qua duurzaamheid binnen je bedrijf en ook waar je actie kunt ondernemen.

🌱 Naast je bedrijfsmissie staat ook je maatschappelijke missie nu als een huis

🌱 Je weet wat je kunt doen om bij te dragen aan een positief effect met je bedrijf op milieu, maatschappij en natuur omdat je concrete doelen hebt voor de korte, middellange en lange termijn. 

🌱 Je zet je duurzaamheid in als USP waardoor de klanten naar jou toe komen in plaats van naar je concullega 

🌱 Kom maar op met die regelgeving over duurzaamheid, jij weet als geen ander waar je op moet letten. Daarnaast weet je nu welke keuzes je kunt maken op gebied van duurzaamheid zoals kosten besparing en duurzame producten, zodat jij bewuste afwegingen maakt en ook bewust kiest om wel of niet bepaalde keuzes te maken.

🌱 Inzicht op welke onderdelen je op kosten kunt besparen, en die ook nog eens bijdragen aan een betere wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlagen van je energieverbruik, minder verzendkosten, of beter omgaan met verspilling.

🌱 Duurzaamheid is een vast onderdeel van je bedrijf geworden.

🌱 Je laat vol trots de hele wereld weten wat jij met je bedrijf doet aan duurzaamheid. Zonder problemen laat jij in je communicatie zien hoe jij van betekenis bent met je bedrijf.

🌱 Je maakt niet alleen financiële winst, maar ook winst voor mens en milieu waardoor je van betekenis bent met je bedrijf.

Ik heb wat zaken aangepast in mijn aanbod vandaar dat de investering voor dit traject nu tijdelijk slechts 797 euro, of 2x 425 euro is.

Let Op: Als ik de laatste puntjes op de welbekende i heb gezet wordt de investering voor dit traject een stuk hoger.

Dit krijg je allemaal:
🌿8 online 1 op 1 live sessies van circa 1,5 uur
🌿Een digitaal actie- en stappenplan 
🌿Digtaal invulbare werkdocumenten
🌿Digitale checklists 
🌿Toegang tot mijn online omgeving met allerlei handige informatie

Het is allemaal online en digitaal, we gaan tenslotte voor meer duurzaamheid toch?

Wanneer is dit traject niet voor jou?

🍃 je alleen voor de marketing / ‘voorkant’ duurzaam wilt zijn, maar niet echt in actie wilt komen 
🍃 als je denkt dat 1 keer een pak gerecycled papier kopen al duurzaam ondernemen is
🍃 je duurzaamheid een hype of te duur vindt (maar dan was je denk ik al niet tot hier gekomen)
🍃 als steeds meer geld verdienen voor jou het allerbelangrijkste is 

Dit is wat anderen over het traject zeggen:

Sandra Velthuizen
Lees verder
Wat mij erg aansprak is dat het is onderverdeeld in 5 stappen: Refuse, Reduce, Reuse, Repurpose en Recycle. Iedere stap wordt goed uitgelegd en het brengt je ook op nieuwe ideeën, omdat er duidelijke voorbeelden en tips worden gegeven. Als ondernemer kun je nog verrassend veel doen om een steentje bij te dragen aan een duurzame wereld.
Minke Brandsma
Lees verder
Heel waardevol en bedrijven zullen hier zeker vooruitgang mee boeken qua duurzaamheid.
Previous
Next

De investering is op dit moment slechts 797 euro, of 2x 425 euro. Dit omdat ik wat zaken heb aangepast in mijn aanbod. Daarom is de investering voor dit traject nu nog voor een lagere prijs beschikbaar. 

Nog even kort op een rijtje wat je krijgt:

🌱8 online live sessies
🌱Digitaal invulbare werkdocumenten
🌱Je eigen duurzame actie- en stappen plan met daarin SMART doelen om duurzaam te ondernemen
🌱 Toegang tot mijn online omgeving met allerlei handige en praktische informatie

Veel gestelde vragen

Hoeveel tijd kost dit traject mij?

Kan ik in termijnen betalen ?

Hoe gaat het als ik mij aangemeld heb?

Het zijn 8 online live sessies van gemiddeld 1,5 uur. Elke week heb je een sessie, dus in twee maanden ben jij klaar om dat verschil te gaan maken met je bedrijf.

Past het niet om het bedrag in één keer te betalen, dan is het ook mogelijk om in twee termijnen te betalen. Neem dan contact
met mij op.
Termijn 1 – 425 euro; Termijn 2 – 425 euro

Nadat je je hebt aangemeld en betaald ontvang je een bevestigingsmail. Binnen 24 uur neem ik dan contact met je op om de eerste sessie in te plannen.

Vraag je af wat het je kost als je uiteindelijk niets doet,
of zelf maar wat probeert?