Cursus Duurzaam Ondernemen in 5 stappen

Praktisch en direct toepasbaar

Sta jij er wel eens bij stil dat de acties die je doet en de keuzes die je maakt met je bedrijf een negatieve impact kunnen hebben op bijvoorbeeld het milieu en de natuur? En wat je daarmee achterlaat voor degenen die je lief zijn?
      

Plastic soep

Zeg eens eerlijk, ben jij onderdeel van de oplossing of van het probleem?

Kom in actie en draag bij aan een betere wereld met je bedrijf. Met deze online cursus maak jij, aan de hand van 5 stappen, al direct meer positieve impact met je onderneming.

 🌱Steeds vaker vraag je je af of straks je kinderen, kleinkinderen, neefjes /nichtjes nog wel van deze mooie planeet kunnen genieten. 

🌱Soms lig je er zelfs wakker van als je weer zorgwekkende beelden op tv voorbij hebt zien komen over de toestand van de aarde. 

🌱Het nieuws is steeds vaker alleen maar kommer en kwel. Zinloos geweld, verharding van de maatschappij, of er staan weer ergens hectares bos in brand vanwege de klimaatveranderingen. 

🌱Je bent je ervan bewust dat bepaalde acties zorgen voor een negatieve impact en je vraagt je wel eens af wat jij daar aan kunt doen om jouw negatieve footprint te verkleinen, zeker ook met je bedrijf. 

Hoe Mooi Zou Het Zijn Als je daar toch eens een goede balans in kunt vinden, zonder meteen in de ‘ecorexia’ stand te schieten…

Je realiseert je namelijk dat als er niets veranderd de wereld er niet beter op wordt. 
🌱dan zal de maatschappij nog meer verharden
🌱wordt de aarde nog meer uitgeput 
🌱zullen de klimaatveranderingen steeds grotere gevolgen gaan aannemen en
🌱verdwijnt er steeds meer prachtige natuur en niet te vergeten sterven er nog diersoorten uit 

En Wat Blijft Er Dan Over?

Even Voorstellen

Marloes

Ik ben Marloes Durinck en ik ben ervan overtuigd dat de keuzes die we maken als mens meer invloed op de toekomst hebben dan we denken. Ik geloof erin dat we nog steeds een verschil kunnen maken voor een betere wereld, maar dan moeten we wel nu in de actie stand komen! Ja, hadden we eerder kunnen en moeten doen maar het is nog niet te laat.

Ik wil actief bijdragen aan een betere wereld en ervoor zorgen dat mijn neef en nichtjes en, hun kinderen / kleinkinderen, straks ook nog van de natuur op onze mooie planeet kunnen genieten maar… het gaat dieper.

Mijn waarom is ontstaan doordat ik niet een tweede, maar zelfs een derde kans heb gekregen om te leven. De eerste keer bij een ernstig ongeluk, de tweede keer bij een levensbepalende keuze. Door die kansen ben ik mij ervan bewust geworden dat ik een missie heb op deze aarde. Om iets van betekenis achter te laten als het straks wel mijn tijd is.

Om in ‘mijn herkansing’ een verschil te maken. Dat verschil maak ik door zelf duurzaam te leven en te ondernemen. Maar ook door ondernemers te begeleiden en te helpen om een positieve bijdrage te leveren aan een betere wereld met hun bedrijf. Jij als ondernemer kunt namelijk met je bedrijf onderdeel zijn van de oplossing in plaats van het probleem. 

Wat brengt de online cursus je?

Wat leer je in de cursus?

🌱 Meer inzicht in je bedrijf wat je al doet op duurzaam gebied en waar er verbeter ruimte zit. 
🌱 Kostenbesparing
🌱 Vermindering van verspilling
🌱 Inzicht in duurzame alternatieven. 
🌱 Efficiënter gebruik van je materialen.
🌱 Concrete tips voor hergebruik van producten.
🌱 Meer positieve impact met je bedrijf. 
🌱 Minder negatieve impact op het milieu

Bijdragen aan een betere wereld

Je leert meer over duurzaamheid. Door de vragen die ik je stel en de praktische opdrachten die onderdeel zijn van de cursus, leer je om meer bewuste keuzes te maken en om in actie te komen voor een positieve impact met je bedrijf.

Je werkt stap voor stap toe naar je eigen duurzame stappenplan, zodat jij investeert in jezelf, je bedrijf en de toekomst.

Better days bord

Ga Jij Die Positieve Impact Maken?

Kosten Besparen En Werken Aan Jezelf, Je Bedrijf En De Toekomst?

Helen van Meeuwen
Lees verder
Marloes haar passie voor duurzaamheid weet zij op een inspirerende manier neer te zetten en daarmee zorg te dragen dat ik elke keer weer bij mijzelf na ga ‘kan ikzelf nog meer doen?’ Haar tips en advies zijn waardevol voor elke ondernemer die duurzaamheid serieus neemt.
Lenka Luhulima
Lees verder
Duurzaamheid, een term die je tegenwoordig veel hoort. Duurzaam, betekent voor mij dat ik aandacht heb voor het milieu. Maar wat is duurzaam ondernemen en hoe kan ik "het" toepassen in mijn bedrijf? Ik wil graag een steentje bijdragen en door de tips van Marloes is mij dit gelukt.
Minke Brandsma
Lees verder
Heel waardevol en bedrijven zullen hier zeker vooruitgang mee boeken qua duurzaamheid. Ik vind het voor mij als ZZP-er niet zoveel toevoegen.
Previous
Next

Belangrijke Vragen

Ben ik er wel klaar voor?

Is dit wat voor mijn bedrijf?

Ben ik niet te klein als ondernemer?

Ik zeg regelmatig ‘niets doen is ook een keuze, maar je kunt beter iets doen dan niets’. Waar wacht je nog op? Er zijn altijd wel redenen om nog niet te starten met iets, verkeerd moment, geen tijd, geen zin, je hebt er het geld niet voor (over) en zo kan ik er nog wel een paar bedenken.  Al begin je maar met een paar kleine stappen, dan doe je in ieder geval al iets en geloof me dat voelt veel beter  😃

Al herken je je ‘maar’ in 1 omschrijving op deze pagina, dan is deze cursus zeker geschikt voor jou. Als jij voelt dat je van betekenis wilt zijn met je bedrijf, dat verschilt wilt maken, hoe groot of hoe klein ook, dan is dit zeker wat voor je.

Nee, ik ben ervan overtuigd dat hoe groot of hoe klein je onderneming is, je altijd wel een positieve bijdrage kunt leveren. Wie weet wie je met jouw voorbeeld inspireert?

Nog even alles op een rijtje.
Dit is wat je krijgt:

🌱 12 maanden toegang tot de online cursus, waarbij we in de eerst 3 maanden 2 live gesprekken inplannen. 
🌱 Je eigen duurzame actieplan met daarin concrete stappen voor duurzaam ondernemen
🌱 2 persoonlijke live gesprekken voor als je er even niet uitkomt 

Prijs bijdragen aan betere wereld in 5 stappen