Blog

Laat je adviseren, inspireren of misschien zelfs irriteren...
Open geslagen boek
Foto: Ben White - Unsplash

Schrijven doe ik al van jongs af aan. In dagboeken, verhalen, brieven, kattebelletjes noem maar op.
Hoewel dat in principe niet duurzaam is, geef ik nog steeds de voorkeur aan fysieke notitieboeken in plaats van digitale. De laatste paar jaren is in de notitieboeken wel wat variatie gekomen in de vorm van Bambook en de Moyu notitieboeken. En vooral natuurlijk op blijven letten van wat voor materiaal ze gemaakt zijn als ik fysieke notitieboeken koop. Ik onderneem natuurlijk niet voor niets duurzaam.

In wat ik schrijf is wel verandering gekomen, of liever gezegd een uitbreiding, zeker sinds ik onderneem – posts, blogs, webteksten en nog veel meer. Op deze pagina vind je blogs over twee van mijn passies: duurzaam ondernemen en duurzaam reizen. Lees je mee?

Duurzaam ondernemen

Duurzaam reizen

Vintage typemachine schrijven blog
Foto: Retrosupply - Unsplash
Van in Mongolie
Foto: eigen materiaal (Mongolië)

Duurzaam ondernemen. Een enorm breed begrip en voor velen misschien ook een vaag begrip. Wat is het wel en wat is het niet? De blogs gaan over voorbeelden van duurzaam ondernemen, de keuzes, de afwegingen die je moet maken, of soms zelfs de dilemma’s waar je tegenaan loopt als je duurzaam gaat ondernemen, of al duurzaam onderneemt.  

Laat je in deze blog serie inspireren over allerlei onderwerpen die met duurzaam ondernemen te maken hebben. Voor degenen die nog helemaal niet daarmee bezig zijn, een stukje onderweg zijn of al ‘all the way’ duurzaam zijn. 

Vragen of jouw visie op duurzaam ondernemen?
Laat het weten bij de reacties.

Reizen is een van mijn ‘green guilty pleasures’. En wie mij al wat langer kent weet dat een van mijn lang gekoesterde dromen een camper is. Al van way back. De vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Ik zie het al helemaal voor me: ontspannen vertoevend voor mijn camper midden in de natuur. De warme stralen van de opkomende zon op mijn toet, mok thee in mijn hand, getsjilp van de vogels om me heen, frisse, natte voeten van de dauwdruppels in het gras… Heerlijk!

Maar ik zoek niet alleen die vrijheid. Ik zoek ook de mogelijkheid om vanuit verschillende plekken te werken, waar ook ter wereld. Locatie onafhankelijk werken in de meest ultieme vorm, voor mij dan. Ook dat is wat mij betreft duurzaam ondernemen.  

In deze blog serie neem ik je mee op reis, hoe ik reizen ombuig naar duurzaam reizen en hoe ik mijn camper plan vorm geef.

Droom jij hier ook van? Lees dan met me mee in deze blog serie. Misschien helpen mijn ervaringen je in het uitvoeren van jouw droom. Of misschien ben jij een ‘leunstoelreiziger’, en ‘reis’ je mee vanuit huis. 

Vragen, tips of ervaringen? Mis je onderwerpen?
Laat het weten bij de reacties.

Reacties op mijn blogs

Corine van DijkNetwerkwandelen voor ondernemers
Lees verder
Elke keer als jij een blog post, ga ik me weer bewuster worden van onze tijd hier op Marloes en hoe zuinig we ermee om zouden moeten gaan!
Claudia JaringBusiness Coach
Lees verder
I ❤️ your style! Zelfs het verduurzamen van een toilet is een leuk verhaal om te lezen! De blogs lezen en Marloes volgen ... dat is de eerste stap naar duurzaam ondernemen.
Marije van der ZouwenBewustzijnscoach
Lees verder
Dank voor de bewustwording 🙏
Lenny SuijkerbuijkSpiritual Mentor
Lees verder
Super tof hoe jij duurzaamheid en duurzaam ondernemen steeds weer in een verfrissende spotlight weet te zetten.
Inge WaltaOprichter 10Pics
Lees verder
Door jou kijk ik anders tegen duurzaam aan. En dat is positief bedoelt.
Nanny BoschPhoenix 4 support
Lees verder
Ik vind je blogs en tips over duurzaam ondernemen erg waardevol, voor iedereen een must om je te volgen.
Previous
Next

Hieronder vind je de meest recente blogs. Wil je ze allemaal zien, klik dan op ‘Naar Alle Blogs’. Veel leesplezier!

verandering

Anders kijken naar je bedrijf

De nieuwe economie is niet nieuw, wel actueel en krijgt steeds meer volgers. Deze blog gaat over wat het kan houden voor jou en je bedrijf. Ofwel hoe je van betekenis kunt zijn met je bedrijf en er anders naar kunt kijken.

Lees verder »
je hart volgen

Je hart volgen

Deze keer een blog over je hart volgen, waar je op kunt letten en toch ook over duurzaam ondernemen. Doe jij al echt waar je hart ligt?

Lees verder »

Geïnspireerd geraakt door mijn blogs?
          Schrijf je dan in voor mijn inspiratiemails en ontvang elke week groene
           inspiratie over duurzaam ondernemen en duurzaamheid in je mailbox. 

Happy Planet Professional keurmerk 2021