Blog

open boek

Schrijven doe ik al van jongs af aan. In dagboeken, verhalen, brieven, kattebelletjes, noem maar op. Hoewel dat in principe niet duurzaam is, geef ik nog steeds de voorkeur aan fysieke notitieboeken in plaats van digitale. De laatste paar jaren is in de notitieboeken wel wat variatie gekomen in de vorm van Bambook en de Moyu notitieboeken. En vooral natuurlijk op blijven letten van wat voor materiaal ze gemaakt zijn als ik fysieke notitieboeken koop. Ik onderneem natuurlijk niet voor niets duurzaam.

In wat ik schrijf is wel verandering gekomen, of liever gezegd een uitbreiding, zeker sinds ik onderneem – posts, blogs, webteksten en nog veel meer. Op deze pagina vind je blogs over twee van mijn passies: duurzaam ondernemen en duurzaam reizen. Leuk als je mee leest, en stel gerust vragen onder de blogs als je ze hebt!

Duurzaam ondernemen - Marloes Durinck
Duurzaam reizen blog

Duurzaam ondernemen

Duurzaam reizen

Een enorm breed begrip en voor velen misschien ook een vaag begrip. Wat is het wel en wat is het niet? De blogs gaan over voorbeelden van duurzaam ondernemen, de keuzes, de afwegingen die je moet maken, of soms zelfs de dilemma’s waar je tegenaan loopt als je duurzaam gaat ondernemen, of al duurzaam onderneemt. 

Laat je in deze blog serie inspireren over allerlei onderwerpen die met duurzaam ondernemen te maken hebben. Voor degenen die nog helemaal niet daarmee bezig zijn, een stukje onderweg zijn of al ‘all the way’ duurzaam zijn.

Vragen, tips of ervaringen? Of mis je onderwerpen? Laat een reactie achter en het laat weten.

Wie mij al wat langer kent, weet dat ik geboren ben met het reisvirus en één van mijn lang gekoesterde dromen een camper is. Al van way back voor Corona. De vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Bevalt een plek me dan blijf ik er langer, bevalt het me niet, camper aanslingeren en weer verder. Ik zie het al helemaal voor me: ontspannen vertoevend voor mijn camper midden in de natuur. De warme stralen van de opkomende zon op mijn toet, mok thee in mijn hand, getsjilp van de vogels om me heen, frisse, natte voeten van de dauwdruppels in het gras… Heerlijk!

Maar ik zoek niet alleen die vrijheid. Ik zoek ook de mogelijkheid om vanuit verschillende plekken te werken, waar ook ter wereld. Locatie onafhankelijk werken in de meest ultieme vorm, voor mij dan. Ook dat is wat mij betreft duurzaam ondernemen. Ik ben het meest in mijn nopjes als ik volop variatie heb en nieuwe dingen ontdek. Dan is locatie onafhankelijk werken natuurlijk DE manier.

In de duurzaam reizen blogs neem ik je mee op reis hoe mijn camper plan vorm krijgt, maar ook op andere duurzame reizen. Is dit ook jouw droom? Misschien helpen mijn ervaringen je in het uitvoeren van jouw droom. Of misschien ben jij een ‘leunstoelreiziger’, en ‘reis’ je mee vanuit huis. Alles is goed. In welke vorm dan ook hoop ik dat je mee geniet met mij op reis.

Vragen, tips of ervaringen? Of mis je onderwerpen? Leuk als je een reactie achterlaat en het laat weten.

Duurzaam reizen quote