Advies voor MKB-ers over duurzaam ondernemen

inspirerende quote
Marloes Durinck

Marloes Durinck

11 inspirerende duurzame quotes

Duurzame quotes

Quotes, wie is er niet gek op? Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn quotes over. Het internet, en vooral ook Pinterest, staat er bol van. Het zal je dan ook niet verbazen dat er volop quotes zijn over duurzaamheid. Deze keer even minder de diepte in over een duurzaam onderwerp op ondernemersgebied. Maar een aantal groene quotes die je laten nadenken. Laat je in deze blog prikkelen door mijn top 11 van inspirerende duurzame quotes. En als jij ook nog een mooie hebt, deel hem dan vooral onderaan deze blog.

Wat is een quote

Een quote is een aanhaling of een citaat van wat iemand gezegd heeft. Nou zeggen we als mensen de hele dag door best veel, maar sommige uitspraken blijven langer hangen dan de andere. Een goede quote kan je helpen als herinnering aan iets, bij het maken van keuzes, of als mantra in tijden dat je het nodig hebt. De quotes in deze blog laten mij nadenken en zijn mooie compacte boodschappen voor een meer duurzame wereld. Soms word je ook wel een beetje ‘quote moe’. Je kunt namelijk echt geen social media kanaal openen of de quotes vliegen je om de oren.

inspirerende quote
Foto: takwa abdo - Unsplash

Social media en quotes

To quote or not to quote? Dat is de vraag.. En deel je ze nou wel of niet op social media? Ook hier vinden ‘we’ weer van alles van. De een zegt juist wel doen, de ander zegt weer niet. Zoals ik het zie ligt het er aan hoe je ze inzet en wat je ermee wilt bereiken. Het domweg alleen maar strooien met quotes lijkt mij niet zo zinvol. Maar af en toe een quootje moet kunnen. Wat ik doe, als ik ze gebruik, is er tekst bij plaatsen ter aanvulling of onderbouwing van hoe ik er tegenaan kijk. OF waarom ik die specifieke quote gebruik. En soms zijn quotes gewoonweg krachtig in hun eenvoud om er meer tekst aan vuil te maken.

Meest bekende quotes

Veel quotes kun je zo op ratelen. Op het wereld wijde web vind je legio sites met meest favoriete quotes en dan ook nog per thema. Eentje die cliché, maar zo waar is, wil ik je toch niet onthouden. 

The journey of a thousand miles begins with one step

Cliché of niet, hij klopt als een bus 🙃 Hij is ook al eeuwenoud, zo oud dat ze de precieze eeuw niet weten, want hij is ergens tussen de 4e en 6e eeuw geroepen door Lao Tzu. En zo zijn het er toch stiekem 12 geworden… maar goed terug naar de groene quotes. Hieronder vind je mijn top 11 van inspirerende duurzame quotes:

Leave nothing but footprints, take nothing but pictures, kill nothing but time

What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make

Earth provides enough to satisfy every man’s needs, but not every man’s greed

natuur
Foto: v2osk - Unsplash

Caring for the Earth is not a hippie thing, it’s a survival thing

Sustainability is no longer about doing less harm. It’s about doing more good.

De keuzes die je maakt, hebben meer invloed op de toekomst dan je denkt

If we look after the natural world the natural world will look after us

Nederlanders schrikken gewoon van het woordje ‘duur’ in duurzaamheid

bloem

Try to leave the earth a better place than when you arrived

I like my products like I like my people, non toxic

The thing about climate change is that you can be overwhelmed by the complexity of the problem, or fall in love with the creativity of the solutions

Duurzame inspiratie

Hopelijk geven deze 11 inspirerende duurzame quotes je stof tot nadenken of op een andere manier inspiratie. Ik heb geprobeerd weg te blijven van de cliché quotes, of veel gebruikte quotes, over duurzaamheid. Wil je nog meer duurzame inspiratie? Kijk dan op mijn Pinterest bord – Duurzame quotes. Naast bestaande quotes heb ik er zelf ook een paar gemaakt.

Wat is jouw favoriete quote? Deel hem hieronder bij de reacties.

Dit artikel delen

PS Wil je naast duurzame quotes nog andere duurzame inspiratie? Meld je dan aan voor mijn ‘doe groen met je bedrijf’ tips.

Bewaren op Pinterest:

Blog 11 inspirerende duurzame quotes - Marloes Durinck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *